Ons Team

 

 

 
   

 

 

 
 
     

Johan Billiet

 
 

 


Johan Billiet is reeds aan de balie sinds 1977. Hij begon zijn carriere als advocaat aan de Balie van Gent en werd in 1979 lid van de Balie van Brussel. Hij was een van de eerste advocaten die werd ingeschreven op de Europese lijst van de Balie van Parijs.

Johan staat al meer dan 30 jaar aan het hoofd van Billiet & Co. Hij wordt regelmatig door de Brusselse rechtbanken als gerechtelijk mandataris aangesteld.
Johan treedt geregeld op als arbiter in internationale arbitrage procedures. Hij is tevens de voorzitter van de Association for International Arbitration (A.I.A.) IVZW en doceert als gastdocent geschillenbeslechting aan de VUB universiteit.
Johan is auteur van verschillende boeken en artikels die handelen over distributierecht, vennootschapsrecht, contractenrecht en alternatieve geschillenbeslechting.
Hij werkt in het Nederlands, Frans en Engels.
U kan Johan bereiken op: Johan.Billiet@billiet-co.be

Curriculum Vitae

To top

 
 
 
     

Konstantinos Adamantopoulos

 
 

 

Curriculum Vitae

To top

 
 
 
     

Philippe Billiet

 
 

 

 


Philippe Billiet focust op alternatieve geschillenbeslechting, commercieel recht en procedures waarin diplomatieke organen en/of staten betrokken zijn.

Philippe doceert arbitrage en bemiddeling aan de VUB universiteit en binnen verschillende opleidingscentra, zoals ondermeer EMTPJ (European Mediation Training for Practitioners of Justice) en ABAS (AIA Brussels Arbitration School).

Philippe is lid van de Raad van Bestuur van de Association for International Arbitration (AIA) IVZW, een internationale vereniging voor de promotie en verbetering van alternatieve geschillenbeslechting.

Philippe is tevens lid van de Adviesraad van de Brussels Diplomatic Academy (BDA), welke focust op economische diplomatie en op internationaal ondernemen.

Als arbiter is Philippe aangesloten bij ondermeer de volgende arbitrage-instituten: Het arbitragetribunaal voor de sport – BAS (België), CEDIRES (België), de Raad voor Arbitrage (België), het insituut voor Arbitrage (België), de Vienna International Arbitral Centre (Oostenrijk), het Kuala Lumpur Regional Centre for Arbitration (Maleisië), De Commissie reisgeschillen (België), het Lagos Regional Centre for International Commercial Arbitration (Nigerië), het Commercial Arbitration Centre in Harare (Zimbabwe), de Chambre Régionale d’Arbitrage Aix-en-Provence (Frankrijk), het BANI Arbitration center (Indonesië), enz.

Als erkend bemiddelaar behaalde Philippe de EMTPJ certificatie met betrekking tot internationale bemiddeling in handelszaken. 

Philippe behaalde zijn rechtendiploma aan de KULeuven met onderscheiding (magna cum laude) en volgde bijkomende studies Europees recht in het Europaïnstitut van Saarbrücken (Duitsland). Hij bekwam tevens een LLM Internationaal Economisch Recht vanwege de University of Warwick (Engeland).

Hij werkt in Frans, Engels, Nederlands en Duits.

Philippe is tevens opgenomen als international advisory expert in het vakgebied arbitrage.

U kan Philippe rechtstreeks contacteren op Philippe.Billiet@billiet-co.be

Curriculum Vitae

To top

 
 
 
     

Maarten Bentein

 
 

 


Maarten werkt als advocaat bij Billiet & Co advocaten. Zijn expertisegebieden beslaan onder meer het commercieel recht, insolventierecht, faillissementen, aannemingsrecht en alternatieve geschillenbeslechting. Hij wordt vaak als arbiter aangesteld in diverse commerciële geschillen o.m. inzake aannemings- en bouwrecht. Door de kruisbestuiving van de verschillende expertises op kantoor heeft hij tevens kennis van andere rechtstakken. Maarten kan u eveneens juridisch begeleiden met uw investeringsprojecten in Spanje.

OPLEIDING
- Master in de Rechten (LLM), Met onderscheiding, UGent, België, 2011;
- Bachelor in de Rechten (LLB), UGent, België, 2009;
- EMTPJ Certificaat Bemiddelaar;
- Curator;
- AIA Certificaat Arbitrage.

ACADEMISCHE ERVARING
- Maarten heeft in het verleden Merken- en Octrooirecht gedoceerd aan de United International Business Schools.

TALEN
- Nederlands
- Engels
- Frans
- Spaans

maarten.bentein@billiet-co.be
Tel. +32(0)499/12.86.81

To top

 
 
 
     

Vladimir Lincautan

 
 

 


Vladimir Lincautan is een of counsel bij Billiet & Co en gespecialiseerd in internationaal recht (trade, EU-regelgeving, immigratie, import & export en transport).

Vladimir heeft veel ervaring in het bijstaan van multinationale ondernemingen en personen die naar het ‘Commonwealth of Independant States (CIS) of de EU immigreren of binnen deze zone investeren, importeren, exporteren en handel drijven.

Vladimir is tevens beëdigd tolk en doceert handelsrecht bij Syntra Antwerpen en Syntra AB.

Hij spreekt vloeiend Nederlands, Frans, Russisch, Roemeens, Oekraïns en Engels.

To top

 
 
 
     

Dr GabriEl-Luc Ballon

 
 

 


Dr. Gabriël-Luc Ballon is een of counsel bij Billiet & Co. Hij legt zich hoofdzakelijk toe op oneerlijke handelspraktijken, het handelsrecht, het intellectueel recht, het auteursrecht, voedingsrecht, hygiëne op voeding en de regels betreffende verpakkingen.

Hij is emeritus professor handelsrecht en handelsovereenkomstenrecht aan de Faculteit Economie en de Faculteit Rechten van de KULeuven en UAntwerpen alsook aan de Universiteit van Rijsel III. Hij heeft tevens Auteursrecht en Handelspraktijken gedoceerd aan het Max Planck Instituut voor Buitenlandse en Internationale Patent Auteurs en Concurrentierecht in München.

Hij spreekt vloeiend Nederlands, Frans en Engels

To top

 
 
 
     

Christian Kissel

 
   

Christian Kissel is boekhoudkundig, financieel en fiscaal consulent binnen het kantoor met meer dan 30 jaar ervaring.

Zijn kennis helpt bij het maken van commerciële analyses en het bepalen van de meest commercieel zinvolle strategie. 

Hij werkt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.

To top

 
 
 
     

Sophie Peeraers

 
   Sophie is de secretaresse van het kantoor en heeft meer dan 10 jaar ervaring. Zij verwerkt de correspondentie en is verantwoordelijk voor de receptie.

Zij bezit een masterdiploma in talen.

Zij werkt in het Frans, Engels en Nederlands.

To top